Ανακοίνωση για ΑΔΔΥ (USB-TOKEN)

Σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης 

Η ΗΔΙΚΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και εν όψει του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), εργάζεται στην κατεύθυνση βελτίωσης των διαδικασιών ασφαλούς πρόσβασης στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζεται η υποχρεωτική χρήση της Α.Δ.Δ.Υ. (Ασφαλής Διάταξη Δημιουργίας Υπογραφής - USB token) για την είσοδο του χρήστη στα συστήματα Ηλεκτρονικής Υγείας της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, Ιατρικός Φάκελος Πρωτοβάθμιας).

Η δωρεάν διάθεση των USB token και η δημιουργία ψηφιακών πιστοποιητικών ήταν σε εξέλιξη έως τις 12-12-2017. Η ΗΔΙΚΑ έχει έρθει σε συμφωνία με τον πάροχο των ψηφιακών πιστοποιητικών για παράταση της δωρεάν διάθεσης για όσες αιτήσεις κατατεθούν έως τις 12-3-2018.

Καλούμε τους χρήστες των εφαρμογών υγείας, ιατρούς και φαρμακοποιούς, που δεν έχουν ακόμη αιτηθεί για ΑΔΔΥ, να προχωρήσουν στην αίτηση έως 12-3-2018, ακολουθώντας τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στο Portal της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (βρείτε τις οδηγίες εδώ). Παράλληλα, καλούμε τους χρήστες που έχουν παραλάβει το USB token αλλά το έχουν απολέσει ή έχουν ξεχάσει το ΡΙΝ της συσκευής, να προχωρήσουν επίσης σε αίτηση αντικατάστασης του USB token έως τις 12-3-2018.

Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση με αναλυτικές οδηγίες προς τους χρήστες για δοκιμή λειτουργίας του USB token.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΑΘ, ΑΝΑΤΟΜ. ΝΕΥΡΟΛΟΓΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

1. Στη MediCarrera αναζητούμε ειδικούς ιατρούς ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ, για μόνιμες θέσεις εργασίας σε δημόσια νοσοκομεία της Σουηδίας, Δανίας και Νορβηγίας. ΠροσφέρονταιΔΩΡΕΑΝ μαθήματα εκμάθησης γλώσσας...

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠ ΠΙΣ 1391...

14o Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας & Cardio Cath Live Demonstration Course 2018

  14o Ετήσιο ΣυνέδριοΕλληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας&Cardio Cath Meeting 2018Live Demonstration Course&Ειδικό Σεμινάριο προετοιμασίας Ειδικευομένωνγια Πανελλήνιες Εξετάσεις Ειδικότητας       14o...